Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa nyttiga brödet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Nyttigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt. Koka upp och låt småkoka ett par minuter, ställ åt sidan att svalna en stund. Smält margarinet, blanda med mjölken och värm till 37ºC. Smula jästen i en degbunke, häll margarinblandningen över och rör om tills jästen lösts upp.
  3. Blanda i "gröten" när den svalnat något, tillsätt äppelmos och sedan vetemjöl tills degen inte kladdar. Arbeta degen väl, 8-10 minuter med träslev eller 5 minuter med hushållsassistent.
  4. Ställa att jäsa, övertäckt ca 40 min. Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre.
  5. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Tillsätt mer vetemjöl, om det behövs. Baka ut som småfranska eller andra småbröd.
  6. Låt bullarna jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tezzzaan 11 mars 2010

    va gott det här brödet va! det är inte sista gången jag gör det här=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.