Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och äppelpiroger

(5 kommentarer)  
Vanilj- och äppelpiroger Vanilj- och äppelpiroger
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En snabb och enkel liten goding. Blir inte så söt, vill man ha sötare kan man även garnera med en lite tjockare kräm av florsocker och vatten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör vaniljkrämen enligt receptet på förpackningen. Rulla ut smördegen, dela den på längden till två avlånga bitar. Dela varje längd i fyra fyrkantiga bitar.
  3. Fördela vaniljkräm och äppelmos mitt på varje ruta. Vispa ägget lätt och pensla ytterkanten på två av sidorna på varje ruta. Vik samman till trekanter och tryck till ordentligt i skarven så att de inte öppnar sig under gräddningen.
  4. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägget och strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • irrevirre 4 maj 2008

    Jättegoda och snabblagade!! Bjöd på dessa hos våra vänner som just fått en son. De tyckte också dom var smaskiga. Tack för receptet!!

  • Lisa35 6 september 2009

    Dessa var jättegoda!! Jag tog fryst smördeg istället och kavlade ut. Detta kommer vi göra igen!

  • Galadriel 10 februari 2010

    Suveräna bakverk! Dessutom mycket lätta att göra. Även svärmor lovordade dom vilket är det bästa betyg man kan tänka sig.

  • _Selma_ 12 februari 2012

    Dessa har gjort långt innan. Jag brukar dock lägga på några stycken frysta bär ovanpå vaniljkrämen i varje pirog, hoppar dock över äppelmos. De blir helt fantastiska och otroligt goda.

  • Mikaela1985 26 juni 2012

    Jag bara ääälskar dessa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.