Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med krämig kaneltopping

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och poröst, Blanda i ägg, mjölk och äppelmos.
  2. Skala och riv äpplena grovt. Blanda kanel, mjöl och bakpulver. Rör ned det och äppelrivet i smeten.
  3. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, 200°C, känn med sticka. Kakorna skall vara torra i mitten.
  4. Garnering. Blanda färskost med kanel och socker. Spritsa krämen på muffinsen vid servering. Dekorera med äppelklyftor och lite grönt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • EowynUndomiel 20 oktober 2008

    Det här verkar jättegott, låter spännande med kaneltoppingen! :)

  • Rosaglasyr 24 januari 2009

    Åh väldigt god! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.