Det finns så många trevligt gammaldags kakor och flottyrkokta bakverk som vi kan ägna lite tid åt. Många lämpar sig utmärkt inte bara till kaffet utan även som efterrätt.
Instruktioner
- Det går också bra att fritera äppelmunkarna i 180 grader olja i vanlig kastrull. Tillsätt då 1 dl mjöl för att få fastare smet, som formas till bollar med hjälp av två skedar. Lägg bollarna i den heta oljan och fritera 2-3 minuter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det rivna citronskalet och salt. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner detta.
- Värm smöret, rör ner det och grädden samtidigt. Smeten ska vara lös.
- Skala och hacka äpplena. Vänd in dem i smeten.
- Hetta upp en munkpanna. Häll olja i varje fördjupning och låt den hettas upp. Fyll fördjupningarna till 3/4 med smet, vänd dem inte förrän det bildats skorpa på underdelen. Använd en strumpsticka till detta moment. Grädda munkarna läckert bruna på båda sidor.
- Rulla munkarna i florsocker, åt dem varma.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar