Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpepparkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket god variant på äppelkaka som kan ätas som efterrätt med honungsyougurt eller till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form. Skala äpplena.
  2. Blanda samma vetemjöl, socker, bakpulver och kryddor. Smula ner smöret med en gaffel eller elvisp i blandningen. Tillsätt äggen.
  3. Bred ut smeten i formen. Skär äpplena i klyftor och stick ner dem tätt i smeten. Strö över farinsocker och kanel. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.
  4. Serveras kall med iskall yoghurt smaksatt med honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.