Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpudding i portionsform - diabetes

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna äpplepudding gjorde jag idag och maken bara älskade den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj de ugnssäkra portionsformarna. Kärna ur äpplet, skär det i tärningar och blanda med rivet limeskal. Dela upp frukten i formarna.
  2. Rör samman fettet med sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ned i äggsmeten.
  3. Fördela smeten i formarna och täck med plastfolie. Koka upp vatten.
  4. Ställ formarna i ett kokkärl med låga kanter och häll det kokande vattnet vid sidan så att det går halvvägs upp på formarna.
  5. Låt sjuda i 25 minuter. Ta kokkärlet av plattan och lyft ur formarna.
  6. Stjälp upp puddingarna eller servera dem direkt ur formarna.
  7. Garnera ev med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.