Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor i långpanna

(2 kommentarer)  
Äppelrutor i långpanna Äppelrutor i långpanna Äppelrutor i långpanna
Skriv ut

En härligt saftig kaka, med smaker av äpplen, kardemumma, mandel och en svag smak av citron. Kakan går utmärkt att förvara i frysen och plocka fram till oväntade kaffegäster. I receptet står det 6 äpplen, men jag tog 2 stora och det blev alldeles lagomt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner smöret och mjölken.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal i en bunke, vänd ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, ca 28x40 cm.
  5. Fyllning: Skala och kärna ur äpplena, skär i klyftor. Blanda mandel, socker och kardemumma.
  6. Vänd äppelklyftorna i blandningen, fördela klyftorna i smeten. Strö över resten av strösslet över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Skär kakan i bitar när den har svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Phoebe 5 september 2009

    Denna äppelkaka bakade jag igår och en i familjen har tjuvsmakat och det lät mmmm från honom=) Kakan har jag skurit upp i rutor och skall med på picknick idag tillsammans med oss o lite släktingar och en flaska vaniljsås så det blir nog allt en mycket trevlig fikastund=)

  • bertha 10 oktober 2009

    Jag har även gjort den med hasselnöter och kanel. Det blev nästan ännu godare./Bertha

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.