Sufflén görs klar och ställs i frysen. Grädda den färdig när den serveras,
Instruktioner
- Sufflé: Smöra och sockra 6 kaffekoppar och ställ i frysen. Skala , kärna ur och tärna äpplen. Koka dem mjuka med citronsaft, socker och vatten under lock ca 5 min tills bitarna är mjuka. Mixa till en slät puré.
- Blanda äppelpurén ien kastrull med potatismjöl och calvados och koka upp under omrörning till en tjock kräm. Häll över i en bunke och täck med plastfilm direkt mot purén. Låt svalna.
- Vispa äggvita och citronsaft pösigt, tillsätt sockret och vispa till fast maräng. Vänd ner maräng i äppelkrämen, lite i taget, tillen lätt och luftig smet. Spritsa ner smeten i de kylda formarna, stryck ytan slät och se till att kanterna är rena. Ställ tillbaka formarna i frysen tills de ska gräddas.
- Kardemummaglass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp mjölk, grädde, kardemumma och honung i en kastrull. Dra av från värmen.
- Vispa äggulor och socker pösigt. tillsätt den varma gräddmjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda under omrörnin till 85 grader, ta av från värmen och låt gelantinbladet smälta den varma krämen. Kyl snabbt ner glassmeten.
- Täck med plastfilm och låt stå att mogna över natten i kylen. Sila och kör i glassmaskin. ställ den färdiga glassen i frysen.
- Tryffelkaramellsås: Smält sockret i en kastrull och låt det få lite färg. Tillsätt grädden och låt koka ihop tills sockret smält igen ca 10 min. Dra kastrullen av värmen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i kastrullen och vispa ner choklad, smör och tryffeln. Låt svalna och ställ såsen i kylen.
- Servering: Ta ut glasen ur frysen. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in suffleformarna, direkt från frysen, mitt i ugnen. Grädda 15-20 min tills suffléerna rest sig och fått lite färg. Pudra över florsocker och servera genast med glass och tryffelkaramellsås.
Publicerat den
4 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar