Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsufflé med kardemummaglass och tryffelsmaksatt karamellsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sufflén görs klar och ställs i frysen. Grädda den färdig när den serveras,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sufflé: Smöra och sockra 6 kaffekoppar och ställ i frysen. Skala , kärna ur och tärna äpplen. Koka dem mjuka med citronsaft, socker och vatten under lock ca 5 min tills bitarna är mjuka. Mixa till en slät puré.
  2. Blanda äppelpurén ien kastrull med potatismjöl och calvados och koka upp under omrörning till en tjock kräm. Häll över i en bunke och täck med plastfilm direkt mot purén. Låt svalna.
  3. Vispa äggvita och citronsaft pösigt, tillsätt sockret och vispa till fast maräng. Vänd ner maräng i äppelkrämen, lite i taget, tillen lätt och luftig smet. Spritsa ner smeten i de kylda formarna, stryck ytan slät och se till att kanterna är rena. Ställ tillbaka formarna i frysen tills de ska gräddas.
  4. Kardemummaglass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp mjölk, grädde, kardemumma och honung i en kastrull. Dra av från värmen.
  5. Vispa äggulor och socker pösigt. tillsätt den varma gräddmjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda under omrörnin till 85 grader, ta av från värmen och låt gelantinbladet smälta den varma krämen. Kyl snabbt ner glassmeten.
  6. Täck med plastfilm och låt stå att mogna över natten i kylen. Sila och kör i glassmaskin. ställ den färdiga glassen i frysen.
  7. Tryffelkaramellsås: Smält sockret i en kastrull och låt det få lite färg. Tillsätt grädden och låt koka ihop tills sockret smält igen ca 10 min. Dra kastrullen av värmen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i kastrullen och vispa ner choklad, smör och tryffeln. Låt svalna och ställ såsen i kylen.
  8. Servering: Ta ut glasen ur frysen. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in suffleformarna, direkt från frysen, mitt i ugnen. Grädda 15-20 min tills suffléerna rest sig och fått lite färg. Pudra över florsocker och servera genast med glass och tryffelkaramellsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.