Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltartlette

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smaskig äppelefterätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 225º Tillagning Kavla ut smördegen 2 mm tjock, stansa ut rundlar, 6 stycken med 8 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  2. Mixa mandelmassa och rumstempererat smör. Lägg i ägget, mixa till en slät smet. Vänd äppelstrimlorna i socker och kanel. Lägg en liten (ca 1 msk) klick av mandelmassesmeten på varje tartelette. Pensla lite ägg runt om och vik upp kanterna runt om på smördegen. Lägg mycket rikligt med strimlat äpple på varje tartelette. Pensla sen igen smördegen så den får en fin färg. Grädda i 12-15 minuter. Servera med vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.