- Serverar: 12 portioner
- Tid: 12 minuter
Skriv ut
Mitt egna recept och jag är enormt stolt för jag har bara bakat den hela sommaren och folk tycker att det är den godaste äppelkakan de smakat.
Instruktioner
- Smörj en 24 cm rund kakform
- Kaka:
Vispa mjukt smör och socker pösigt och ganska vitt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt sedan bakpulvret,kanelen och kardemumman samt citronen. Tillsätt därefter mjölk. Vänd till sist ner mjölet med en slickepott.
- Fyllning till själva baskakan(äppelkakan)
Skala och skiva äpplen (blandat gröna och röda).
Skiva bananen. Tryck ner allt i formen, ställ undan.
- Täcke 1:
Gör precis som instruktionerna för kakan fast ta istället 1/4 av alla ingredienser och bred ut det över äppelskivorna och bananen.. Grädda i ugnen på 175 grader.
- Toscatäcke:
Blanda alla ingredienser och koka upp under omrörning, OBS!!! häll på toscatäcket efter 30-35 minuter och grädda sedan tills kakan får en gyllenbrun färg (ingen exakt tid eftersom detta är ett eget recept.)
- Kakan kan serveras med allt, grädde, yoghurt glass, keso endast du bestämmer vad som är sommar för dig.
Publicerat den
12 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna skall KLART testas redan idag. Det låter jättegott.
Ett utsökt recept! Jag hade kakan för kort tid i ugnen före jag lade toscatäcket på, men den blev god ändå. Litet degig i mitten, så jag skall ha den längre i ugnen nästa gång. Toscatäcket var underbart! Min far gillade det supermycket. Ännu godare med lite vaniljsås till.
Varför inte göra en större kaksmet och ta undan en del istället för att göra Täcke 1? Den låter god, ska prova - men då lägger jag ihop ingr till kaka med täcke 1.
Vi tog bort täke 1 i reseptet La i kaksmeten och la på äpplerna och bananen och bakade kakani 35 min Sedan la vi på toscatäcket och bakade vidare i 35 min Den blev mycket saftig och god Den är lagom till 6-8 personer , för vi minskade på reseptet