Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade äpplen med kanel och nötter - nyttig efterrätt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En nyttig äppelpaj som har lågt GI. Superenkel att göra och mkt god. När jag gjorde den använde jag inte lika många äpplen och inte så mkt fruktsocker som i receptet. Däremot använde jag mer nötter. Så det är en smaksak hur man vill ha den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna klyftor. Lägg dem i en smord ugnsform och strö över fruktsocker och kanel.
  3. Hacka nötterna och strö dem över äplena.
  4. Baka i ugnen tills äpplena är mjuka och har fått fin färg.
  5. Jag fick lägga lite bakplåtspapper (eller aluminiumfolie) ovanpå en stund så att inte nötterna skulle brännas.
  6. Servera med t.ex. grädde, vaniljkesella eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ann-christin57 2 januari 2009

    Hej! Mycket god äppelpaj. Tack Mvh Ann-Christin

  • ettmod 20 augusti 2012

    ((det är inte en paj)) jag skka jöra denna nu tack för recepten

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.