Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplemarängkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det finns mängder av recept på äpplekakor, men det här är ett av de absolut bästa. En mycket saftig botten med ett underbart marängtäcke är hemligheten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj formens kanter.
  2. Separera tre av äggen. Vispa samman det sista ägget med äggulorna och tillsätt 2 dl socker. Vispa tills det är vitt och pösigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Smält smöret och rör ner det i smeten. Häll sedan smeten i formen.
  4. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Stick ner äppleskivorna i smeten. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  5. Under tiden kakan är i ugnen, vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll försiktigt ner 1½ dl socker medan du fortsätter att vispa tills smeten blir lite glansig.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och klicka genast över marängen. Ställ in kakan direkt i ugnen igen och grädda i ytterligare 15 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.