Det finns mängder av recept på äpplekakor, men det här är ett av de absolut bästa. En mycket saftig botten med ett underbart marängtäcke är hemligheten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj formens kanter.
- Separera tre av äggen. Vispa samman det sista ägget med äggulorna och tillsätt 2 dl socker. Vispa tills det är vitt och pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Smält smöret och rör ner det i smeten. Häll sedan smeten i formen.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena. Stick ner äppleskivorna i smeten. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Under tiden kakan är i ugnen, vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll försiktigt ner 1½ dl socker medan du fortsätter att vispa tills smeten blir lite glansig.
- Ta ut kakan ur ugnen och klicka genast över marängen. Ställ in kakan direkt i ugnen igen och grädda i ytterligare 15 minuter.
Publicerat den
4 december 2008
Skriv kommentar