Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grevens Äpplekaka med mascarpone

 
Skriv ut

Mascarpone ger en annorlunda smak till den här äpplekakan. Servera med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 10-15 minuter. Vispa samman crème fraiche, mascarpone, socker och ägg. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ta ut kakbottnen, häll i fyllningen, stick ner äppleklyftorna. Sätt in kakan igen längst ner i ugnen i 175 grader. Grädda 40 minuter tills den stelnat. Ta ut och pensla på den smälta gelén. Låt svalna. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.