Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekaka med kokos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett vykort till er alla på Äpplekaka med kokos

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena, skär dem i klyftor. Fördela äppelklyfterna på botten i en smord ugnsäker form. Rör ägg och socker en stund och tillsätt sedan fettet, kokosflingorna,och mjölet blandat med bakpulver. Bred smeten över äpplebitarna och grädda tills täcket har fått färg och äpplena känns mjuka. Servera med vispgrädde.
  2. Byter man ut vetemjölet mot maizenamjöl så blir kakan glutenfri. Ugnstemperatur 175 grader

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 10 september 2008

    Jättegott. Använde syrliga äpplen så jag rev lite mandelmassa över innan jag la på smeten. Kokosen gör ju att det blir så gott, så gott. Kommer att göra den fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.