Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekaka med kokos

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lättbakad och saftig kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält matfettet och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kokos och det svala matfettet. Rör ned blandningen i äggsmeten.
  4. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg äpplehalvorna med kupiga sidan uppåt i en smord form.
  5. Häll över smeten och grädda äppelkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Servera äppelkakan ljummen med vaniljglass, vaniljsås, eller lättvispad grädde eller creme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.