Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekaka med smördeg och mandelmassa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god äpplekaka du gör snabbt och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela den färska smördegaplattan i två delar. Använder du frysta plattor kavlar du ut dessa i två lika stora rektanglar.
  2. Skala och kärna ut äpplena. Skiva dem. Lägg äppelskivorna i två rader på den ena smördegsplattan ca 4 cm från kanterna. Strö över kanel efter smak. Riv mandelmassan över äppleskivorna
  3. Den andra plattan ska ligga som ett lock över plattan med äppelskivorna. Innan du lägger på locket ska ett galler skäras ut (se bild). Spar 3-4 cm runt om så du kan vika in dessa när du lagt på gallret.
  4. Skär gallret och lägg det på bottenplattan. Vik in kanterna. Pensla med ägg
  5. Låt kakan stå i ugnen på 200 g ca 10 min. Stick lite försiktigt i ett par äppleskivor för att se att dessa är mjuka. Kakan ska få en gyllenbrun färg.
  6. Servera med vispad grädde eller vaniljglass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.