- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god äpplekaka du gör snabbt och enkelt.
Instruktioner
- Dela den färska smördegaplattan i två delar.
Använder du frysta plattor kavlar du ut dessa i två lika stora rektanglar.
- Skala och kärna ut äpplena. Skiva dem. Lägg äppelskivorna i två rader på den ena smördegsplattan ca 4 cm från kanterna. Strö över kanel efter smak. Riv mandelmassan över äppleskivorna
- Den andra plattan ska ligga som ett lock över plattan med äppelskivorna. Innan du lägger på locket ska ett galler skäras ut (se bild).
Spar 3-4 cm runt om så du kan vika in dessa när du lagt på gallret.
- Skär gallret och lägg det på bottenplattan. Vik in kanterna. Pensla med ägg
- Låt kakan stå i ugnen på 200 g ca 10 min.
Stick lite försiktigt i ett par äppleskivor för att se att dessa är mjuka. Kakan ska få en gyllenbrun färg.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass
Publicerat den
13 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar