Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplelikör med ingefära

 
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj äpplena noga. Skär bort skaft, blomfnas och skadade delar. Riv eller mixa äpplena. Lägg i silduk och låt självrinna 1 timme.
  2. Ställ svalt till nästa dag, så att det grumliga sjunker till botten. Häll försiktigt över i en flaska, så inte grumlet följer med. Tillsätt vodka, sirap och ingefära.
  3. Låt stå minst 1 månad. Sila bort bottensatsen. Likören är nu färdig att dricka, men blir godare om den lagras längre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.