Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med äpple och blåbär

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag kan äta precis vilka goda dessert pajer som helst och denna är väldigt smarrig. Men bara så ni vet. Blåbär måste ni inte ha utan vilket bär som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala äpplena.
  2. Skär dem i tärningar.
  3. Smörj formen och placera ner äppeltärningarna och "blåbären". Ringla ner strösocker och kanel över alltsammans. Sätt igång ugnen på 175 grader.
  4. Mät upp havre, mjöl. vaniljsocker, strösocker och bakpulver i en bunke. Tärna upp 125 fram smör.
  5. Arbeta sen snabbt ihop degen till en klump.
  6. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter.
  7. Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass.
  8. Låt den också gärna kyla av sig innan nu äter den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.