Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplen i sockerlag, konserverade eller styckfrysta

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Efter lite efterforskning fick jag så tag på ett recept på äpplen konserverade i sockerlag av en användare här på MK(tack så mycket). Noterade dock att denne inte lagt in detta recept, så här kommer det med komplettering om hur man kan frysa dessa sockrade äpplen om man inte har tillgång till källare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en sockerlag av vatten och socker och låt koka i 4-5 minuter.
  2. Skala och rensa äpplena, ta bort kärnhus samt alla skador och missfärgningar, skär sedan upp äpplena i tärningar eller klyftor. Lägg äppelbitarna i en bunke med vatten med tillsats av askorbinsyra vart efter du hackar upp dem så de inte börjar mörkna.
  3. När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka.
  4. Följ sedan instruktionen nedan beroende på hur du avser att förvara dina sockrade äpplen inför vinterns efterrätter.
  5. För källarförvaring: Ös över de varma äppelbitarna till väl rengjorda burkar med hålslev eller liknande, slå den kokande lagen över äpplena ända upp till kanten på burken och korka igen omgående. Det är viktigt att locket sätts på ordentligt och direkt för att vaaccum skall uppstå. Hållbarhet flera år.
  6. För frysförvaring: Håva upp äpplena ur sockerlagen med en hålslev, lägg för att svalna på folieklädd plåt. Ställ in brickan med äppelhalvorna i frysen tills de hårdnat på ytan, förpacka dem sedan i påsar eller burkar. Hållbarhet 1 år.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • jalapeno82 2 augusti 2010

    lät som ett jätte spännande recept och bra om man vill ta reda på äpplen och inte riktigt vet vad man ska göra med dom, men vad använder du detta till sen? äter du det som det är tillsammans med glass eller gör du nått annat skoj? :-) mvh /Linda

  • NicolinaZ 24 september 2010

    Jag brukar åtminstone äta dem med glass eller med vispgrädde, ha dem som fyllning i tårtor, eller servera dem med en mörk chokladsås, eller som tillbehör i en fruktsallad, ja allt man kan använda konserverad frukt till i allmänhet!

  • Sannefrasse 10 augusti 2011

    Kanon! Det här måste man väl lika gärna kunna göra med päron, eller hur?

  • annso-32 22 september 2011

    Är det 2 kg skalade och urkärnade äpplen som receptet menar?

  • Maria 28 juli 2018

    Äpplen - eller päron - i sockerlag är ju hur gott som helst. Jag hade glömt hur man gör dem, så blev så himla glad att hitta det här receptet. Jag måste nog gå ut och plocka lite mera äpplen nu. =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.