Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina festrulader

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ställ till med fest för dina vänner när andan faller på. Vad kan passa bättre än utsökta rulader och ett gott rödvin?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda lövbiffarna med salt och peppar. Bred ca hälften av osten på biffarna.
  2. Skär varje ättiksgurka i fyra delar på längden. Lägg 1/4 gurka på varje biff och rulla samman dem till rulader. Smält matfettet i en stekpanna och bryn ruladerna runtom tills de fått färg. Låt dem eftersteka under lock ca 15 minuter. Ta upp dem och håll dem varma.
  3. Vispa ned vatten, grädde, buljongtärning, resten av osten och soyan i pannan. Låt det koka några minuter. Rör ut maizena i litet vatten och vispa ned den i såsen. Låt det koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ruladerna i en serveringsform och häll såsen över. Strö över rikligt med hackad persilja och servera med potatis eller ris och en fräsch sallad.

Kommentarer (2)

  • enAnnan 28 april 2008

    Det blir en variant på detta idag. Gör en sås på allting utom gurkorna som fräst lövbiff får puttra klart i. Gurkorna serveras till (och tagliatelle) och det röda vinet hoppas idag när det är rmåndag och allt. :) Återkommer såklart med betyg oxå.

  • enAnnan 30 april 2008

    Det blev jättgeott! Men jag ska prova receptet "på riktigt" oxå. :) Uppskattat av vänner som var här och åt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.