Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dagmars ättiksgurka

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept kommer från en gammal broschyr som jag är väldigt rädd om. Den godaste inlagda gurka jag ätit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär gurkorna i 2 - 5 mm tjocka skivor. Varva gurka, lök, hälften av chilipepparn, senapsfrö, hälften av pepparroten och många dillkronor i glasburkar. Lägg i resten av chilin och pepparroten överst i burkarna. Koka upp ättiksspriten, vattnet, sockret och saltet. Slå den heta lagen i burkarna och sätt genast på locket.
  2. Förvaras svalt. Hållbarhet: upp till ett år.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jessicafrankie 28 augusti 2009

    hej japp, det är verkligen den godaste ättiksgurka jag ätit. Så lita på personen som lagt in receptet. Hela familjen är tokig i den. MVH Jessica F

  • mammis 7 augusti 2011

    Den är verkligen fantastiskt god, och jag kommer att fortsätta göra den.. men snälla varför tror du att jag behövde göra dubbla lag? använde 5 olika storlekar på burkar..så jag blir glad ifall du vill komma med lite råd MVH Camilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.