Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem ev i matfettet i en stekpanna. Skala lök och potatis. Skär dem i skivor. Det går bra att använda matberedare.
Varva potatis, lök och kött i grytan. Börja och sluta med potatisen. Salta, peppra och strö socker mellan de olika lagren. Häll på vätskan och sojan.
Lägg på locket. Ställ grytan (i kall ugn) på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200°C. Låt grytan stå ca 1½ timme eller tills köttet är mört och potatisen mjuk. Strö på persilja. Servera inlagda rödbetor eller ättiksgurka och isbergssallad till.
Verkligen jättegott! Om man tar ett öl med lite mer smak, t.ex Porter så blir det ännu godare....
Rekommenderar verkligen sjömansbiff i lergryta, både smidigt och gott. Köttet blev verkligen mört och fint.
Riktigt bra!! Denna blir det fler gånger. Tackar!
Det blev verkligen gott! Jag kommer att göra bjuda på det igen.
Behövs inte diskas några tallrikar efter denna succe middag. Klar 5:a från oss alla
Kalas gott!! Enkelt och smidigt :=)
Mycket gott jag kommer att göra detta många gånger.