Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas knapriga ättiksgurka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett mycket enkelt recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lagen som består av ättiksyra, vatten, socker och salt. Rör tills allt har smält i botten. Låt kallna! (tänk på att köpa jodfritt salt, gurkorna har en tendens att bli beska av jod)
  2. Tvätta gurkorna under rinnande ljummet vatten, jag brukar använda en ren diskborste.
  3. Låt gurkorna rinna av på en ren kökshandduk
  4. Skiva gurkorna i ½ cm tjocka skivor, lägg gurkskivor, senapsfrö och dillkronor i en stor rostfri bunke. Häll den kalla lagen över. Täck med folie eller plast. Nu ska allt stå kallt och dra i tre dagar. Gurkskivorna kommer nu att skrynkla ihop sig lite och på så sätt går det åt färre glasburkar.
  5. Fyll på rena glasburkar (brukar bli 3 eller 4 burkar)
  6. Låt stå kallt och går att äta efter 2-3 veckor. Passar till nästan all slags mat, även på ostmackan!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • wildlife 23 augusti 2010

    Hur länge bör gurkorna dra i saltet inna man tar upp dom? :-)

  • filimopp 4 september 2011

    Jättegoda gurkor!

  • snauzer 10 augusti 2013

    Godaste gurkorna jag vet

  • Bettan2009 1 december 2014

    Ska lagen ej vara med när man lägger gurkorna på burk?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.