- Serverar: 12-15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Denna smörgåstårta gjorde min dotter till sitt 21-årskalas.
Kletig och god med massor av fyllning.
Instruktioner
- Färdig botten för ca 10-15 personer eller formfranskor.
Blanda leverpastejen med bostongurkan och crème fraichen till en bredbar massa, bred på första lagret.
- Strimlad skinka blandas ner i crème fraichen och majonnäsen, tillsätt rödlök och dill och slanggurkan, blanda och bred på lager 2.
- Blanda räkor, hackade, och hackade ägg, rödlök, dillen och saften av en halv citron med crème fraiche och majonnäs, bred på lager 3. Detta görs dagen före.
- Dag 2:
Garnera nu med egen fantasi med tillbehören ovanpå, börja med att breda ut majonnäs ovanpå och på sidorna.
- Finkrossa i en mortel eller plastpåse ostbågarna och fäst smulorna runtom (det ska vara rikligt med ostbågesmulor). Rulla ostskivor och lägg på fatet runt tårtan.
- (Detta recept är egenkomponerat, så prova er fram när det gäller mängder på ingredienserna.)
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
överlägsen fick mycket beröm för den goda tårtan i påskas tack för receptet
men jag hoppade över ostbågarna ska testa med det nästa gång
Klart det måste bli en 5.a. kletig o god, Linus vill säkert smaka. Lennart.
Jag gjorde den här i fjor. Massa mat, så både grannarna och avdelningen på jobbet fick smaka. Alla var eniga att den var jättegod.:-) 5 poäng får du för den här underbara smörgåstårtan.