Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Éclairer med lemon curd och italiensk maräng

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Syrligt möter sött i dessa läckra franska bakverk. Orkar du inte göra din egen lemon curd så finns det färdig att köpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lemon curd: Vispa ihop ägg, socker och citronsaft i en liten kastrull. Använd inte en stålvisp, då blir krämen lätt gråaktig. Sjud krämen på svag vispning tills den har tjocknat, den får inte koka. Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna och fyll en spritspåse med den.
  2. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och sikta ner vetemjölet, rör kraftigt med en träslev. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och fortsätt röra tills smeten är tjock, blank och släpper från kanterna. Lägg degen i en skål. Vispa ihop äggen i en skål och tillsätt lite i taget av dem i degen. Vispa ordentligt med elvisp efter varje gång du tillsatt ägg. Degen ska rinna långsamt.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fyll en spritspåse (försedd med en rund tyll) med smeten. Spritsa ut längder på bakplåtspapperet, 8-10 cm långa. Dra spår med en gaffel över varje för att få en finare sprickbildning.
  4. Grädda éclairerna mitt i ugnen i 5 minuter, sänk sedan värmen till 175 grader och grädda dem i ytterligare 15-25 minuter. De ska vara rejält gyllenbruna innan du tar ut dem, annars sjunker de ihop så fort de kommer ut ur ugnen. Stick några hål i éclairernas kortsidor, t.ex. med en provsticka. Låt dem svalna på ett galler.
  5. Italiensk maräng: Häll äggvitan i en metall- eller glasskål. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp socker och vatten, håll koll på temperaturen med hjälp av en termometer. Börja vispa äggvitan när sockerlagen nått 110 grader, gärna i maskin. Fortsätt koka sockerlagen tills den når 121 grader.
  6. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa till en kall och styv maräng. Fyll en spritspåse (försedd med en sned tyll) med marängsmeten. Gör tre små hål på éclairernas undersida och spritsa in lemon curd. Spritsa marängen ovanpå och bränn av den med en brännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.