Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öl- och persikopaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här får frukten koka i öl och kryddor under ett frasigt lock av filodeg. Öl tar din dessert till en helt ny nivå och ger den en härligt fyllig smak. Prova! Du kan byta ut persikorna i pajerna mot plommon, aprikoser eller nektariner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela persikorna i klyftor och lägg dem i en stor skål. Häll över alla torra ingredienser och blanda med händerna så att alla klyftor täcks. Häll över öl och blanda försiktigt. Ställ 6 ugnsfasta portionsskålar på en plåt och fördela persikofyllningen i dem.
  3. Dela filodegen i fyrkanter som är stora nog att täcka skålarna. Fördela fyrkanterna över pajerna och pensla med smält smör mellan lagren. När det sista lagret ligger på, strö lite socker över alla pajer. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills degen är gyllene och puffig.
  4. Råkräm: Vispa ihop äggulor, florsocker och öl tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner det i vispad grädde.
  5. Servera pajerna med en klick råkräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.