Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört- och skinkpaj

 
Skriv ut

Jag är väldigt förtjust i paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Pajskal: Mixa mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg. Tumma ut den i en stor pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ den kallt ca 15 minuter. Förgrädda ca. 10 minuter.
  3. Fyllning: Dela, skölj och strimla purjolöken. Skär paprikan och skinkan i tärningar. Finhacka vitlöksklyftan. Fräs paprika och purjo i smör tills purjon mjuknat, tillsätt vitlök och skinka.
  4. Äggstanning: Mixa örter och vitlök med 1 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Salta, peppra och rör ner osten. Fyll pajskalet med röran och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i 25 -30 minuter tills pajen fått fin färg och stelnat.
  5. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.