Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört och skinkfylld filé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Servera kycklingen med ugnsbakade grönsaker, Så gott och enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en skåra i varje filé. Vik ut och banka ut dem lätt. Lägg en skinkskiva på varje filé. Bred ut färskosten ovanpå och strö över hackade örter. Rulla ihop och bind samman med snöre eller fäst med tandpetare.
  2. Bryn filéerna runt om i matfettet i en stekpanna. Lägg dem i en ugnsfast form. Stek filéerna färdiga i ugnen ca 20 min i 225 grader.
  3. Ugnsbakade grönsaker: Ansa och skär morötter, palsternackor, aubergine och squash i stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivoljan. Baka i ca 30 min. Klyfta tomaterna och lägg dem i formen när 10 min återstår av tiden. Strö över saltet när grönsakerna tas ut ur ugnen.
  4. Örtkräm: Rör samman créme fraiche och örter. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklingen och grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.