Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och örtbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Brödet som går i grönt blir ett perfekt tilltugg på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den med örtmjölken.
  2. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäsa under bakduk i en timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut delarna till 20 x 20 cm stora fyrkanter. Skär 2 cm remsor med vass kniv. Vrid dom några varv och lägg dom på ett bakplåtspapper.
  5. Strö över resten av osten. Låt jäsa i 10 min.
  6. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler UTAN bakduk.
  7. TIPS!
  8. Sprödvärm gärna brödet snabbt i ugnen innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gul13 28 februari 2009

    Detta var riktigt gott. Serverade det på vår grillbuffé när jag fyllde 40-år. Ett riktigt härligt bröd som inte mår dåligt av att öka på örtkryddningen tror jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.