Gudomligt goda frallor i muffinsformar, fyllda med vitlökssmör och färska örter.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, örter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50-60 minuter.
- Fyllning:
Blanda ihop smör, vitlök och färska örter i en skål.
- Ställ ut muffinsformar på en plåt. Dela degen i 22-24 bitar. Forma runda bullar och tryck ett stort hål i mitten med fingret. Lägg i en klick örtsmör och nyp igen hålet ordentligt. Lägg bullarna i muffinsformarna med skarven nedåt. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bröden med smält smör och strö över lite flingsalt. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna i formarna.
Publicerat den
19 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar