Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfylld kyckling på fänkålsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fänkål har ingenting med kål att göra, utan det är en ört. Som krydda är den uppskattad och anses vara mycket nyttig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla de avrunna tomaterna. Blanda créme bonjouren med tomatstrimlorna, basilikan och limesaften.
  2. Banka ut filéerna och fördela fyllningen över och vik ihop. Fäst med en tandpetare. Har du små filéer kan du lägga ihop dem två och två med fyllning emellan. Fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar och bryn på bägge sidor i en klick smör.
  3. Skär fänkålen tunt och skiva bananen, blanda med créme fraichen och peston. Häll blandningen i en eldfast form och lägg kycklingen överst. Strö mozzarellan över anrättningen. Baka i ugnen i ca: 45 minuter. Servera med en bit bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.