Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfylld kycklingfilé med fetaost och ajvarsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tips: I stället för färska örtkryddor kan man använda 1–2 teskedar torkade färdigblandade örtkryddor, till exempel pizzakrydda med oregano, basilika och mejram.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Skär en djup ficka i varje filé. Mosa fetaosten tillsammans med crème fraiche. Skala och pressa i vitlöken. Finhacka och tillsätt tomaterna. Blanda de finhackade örtkryddorna med osten och tillsätt chiliblandningen. Stoppa in ostfyllningen i varje ficka. Fäst ihop med tandpetare. Gnid in kycklingfiléerna med pepparmix och salta. Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna. Flytta över köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med vatten och vitt vin. Smaksätt med soja och häll skyn i formen. Stek rätten mitt i ugnen i 175 grader, 20–25 minuter, tills köttet är helt genomstekt. Ajvarsås: Rör samman yoghurt och ajvar. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Bjud med potatisklyftor, små stekta lökar, champinjoner, ajvarsås och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.