Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtgravad tjälknöl på bröstfile av Kanadagås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 dagar
Skriv ut

En mycket lättlagad och njutbar rätt på en liten ovanlig råvara

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 70 grader. Lägg det djupfrysta köttet på galler med en långpanna med lite vatten i under och sätt in i gallret med köttet i ugnen i tolv timmar. Ta ut köttet och låt det svalna. Blanda socker, salt och peppar i en skål. Hacka de färska örterna , pressa vitlöksklyftorna och blanda ihop med sockret och saltet.och örtena Pensla köttet med olivoljan. Lägg därefter köttet i dubbla plastpåsar och häll i kryddblandningen . Sug ur luften och knyt ihop påsarna. Låt stå i kylskåpet i fyra dagar. Vänd på fileerna ett par gånger under dagen. Ta upp köttet och torka av det väl. Skär upp i tunna skivor. Serveras med fördel med ett kraftigt gott rödvin , samt en krämig Potatisgratäng. Kan även serveras som förrätt på en bädd av tex Rucolasallad med Basilikasås och lite gott Vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.