Instruktioner
Sätt ugnen på 70 grader. Lägg det djupfrysta köttet på galler med en långpanna med lite vatten i under och sätt in i gallret med köttet i ugnen i tolv timmar. Ta ut köttet och låt det svalna.
Blanda socker, salt och peppar i en skål. Hacka de färska örterna , pressa vitlöksklyftorna och blanda ihop med sockret och saltet.och örtena
Pensla köttet med olivoljan. Lägg därefter köttet i dubbla plastpåsar och häll i kryddblandningen . Sug ur luften och knyt ihop påsarna. Låt stå i kylskåpet i fyra dagar. Vänd på fileerna ett par gånger under dagen.
Ta upp köttet och torka av det väl. Skär upp i tunna skivor.
Serveras med fördel med ett kraftigt gott rödvin , samt en krämig Potatisgratäng. Kan även serveras som förrätt på en
bädd av tex Rucolasallad med Basilikasås och lite gott Vitlöksbröd.