Allévo
Energi 677 kcal = 2844 KJ
Kolhydrater 20,0 g
Fett 44 g
Protein 50,5 g
Fibrer 3,1 g
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°. Skala vitlöksklyftorna och skär i avlånga skivor. Skär snitt på lammsteken och lägg vitlöksskivorna i snitten. Lägg steken i en ugnssäker form. Krydda steken runt om med salt och peppar.
- Hacka örter och blanda i oljan. Bred hälften av kryddoljan på steken. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
- Stek i nedre delen av ugnen i en timme. Skala och dela potatisar i stora klyftor. Skala och skiva morötter och lökar.
- Ta steken ur ugnen, vänd den och bred resten av oljan på den. Tillsätt grönsaker runt steken och salta lätt. Fortsätt att steka en timme tills termometern visar 70°.
- Ta ut steken. Täck över steken med folie och låt den vila. Skär steken i skivor efter den svalnat lite.
- Servera med rotfrukterna.
Publicerat den
8 maj 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Trodde att det var kolhydrater i potatis, men jag kanske har fel...