Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Allévo Energi 677 kcal = 2844 KJ Kolhydrater 20,0 g Fett 44 g Protein 50,5 g Fibrer 3,1 g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala vitlöksklyftorna och skär i avlånga skivor. Skär snitt på lammsteken och lägg vitlöksskivorna i snitten. Lägg steken i en ugnssäker form. Krydda steken runt om med salt och peppar.
  2. Hacka örter och blanda i oljan. Bred hälften av kryddoljan på steken. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
  3. Stek i nedre delen av ugnen i en timme. Skala och dela potatisar i stora klyftor. Skala och skiva morötter och lökar.
  4. Ta steken ur ugnen, vänd den och bred resten av oljan på den. Tillsätt grönsaker runt steken och salta lätt. Fortsätt att steka en timme tills termometern visar 70°.
  5. Ta ut steken. Täck över steken med folie och låt den vila. Skär steken i skivor efter den svalnat lite.
  6. Servera med rotfrukterna.

Kommentarer (1)

  • deedeems 30 november 2010

    Trodde att det var kolhydrater i potatis, men jag kanske har fel...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.