Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överbakad blåbärspaj

 
Skriv ut

Härligt god efterrättspaj på enklast möjliga sätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär ut en botten och ett lock av smördegen. Ta hjälp av 2 bunkar, den ena behöver vara lite större än den andra.
  3. Skär ut några lufthål i det större locket så att smördegen kan puffa upp ordentligt.
  4. Lägg den mindre delen på en plåt och lägg på blåbären i en hög. Strö över hälften av sockret och lägg på locket.
  5. Tryck ihop kanterna ordentligt och pensla med ägget. Strö över resterande socker och grädda i ca 15 min eller tills den är puffig och har fått fin färg.
  6. Vispa vaniljvispen och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.