Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm chokladbakelse med hallonsorbet och pistaschströssel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Som en smarrig blandning av muffins, kladdkaka och chokladsås. Använd aluminiumformar eller små suffléformar. 412 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen, smält den med 100 g smör i en kastrull. Rör i salt och socker så att det smälter, låt svalna en aning. Sikta i mjöl, bakpulver och 2 msk kakao genom en sil. Tillsätt äggen och de 2 äggulorna, vispa till en slät smet.
  2. Pensla formarna med ½ msk smält smör, ströa med kakao. Fyll formarna med smet, grädda dem strax före servering mitt i ugnen 9 minuter. Bakelserna ska vara såsiga i mitten och fasta runt om. Låt bakelserna stå 2 minuter före servering, då lossnar de lättare från formarna.
  3. Grovhacka pistaschnötterna. Vänd bakelsen upp och ned på en tallrik och servera med pistaschnötter och hallonsorbet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.