Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

13:s Citronsill

 
Skriv ut

Ett sillrecept vi alltid gjorde till jul på en demens-avdelning jag jobbade på i mitten av -90-talet och som har blivit ett måste på mitt eget julbord. Brukar även göra denna och ge bort till vänner istället för en blomma... Passar givetvis även till påsk eller när man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sillen i mindre bitar, gärna snedskurna. Pressa citronerna och häll saften över sockret och dillen. Rör om. Tärna äpplet och moroten i 1 cm bitar. Strimla purjon och krossa lagerbladet.
  2. Blanda ihop alltsammans i en bunke och låt det stå övertäckt och dra 1-2 dygn i kylskåpet eller på svalt ställe, tex matkällaren. Häll upp på burkar med lock.
  3. Lagen ska inte kokas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.