Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka frukostbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Överraska familjen med varma bullar till lunchen eller middagen. De är enkla att baka och sprider en härlig doft i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda drygt hälften av mjölet samt socker, jäst och salt i en bunke. Rör ner det varma vattnet, oljan och ägget. Arbeta in mer mjöl tills degen är smidig. Degen ska vara lite lös i konsistensen.
  2. Täck över bunken med en bakduk. Låt den jäsa i rumstemperatur 15 minuter.
  3. Smörj en långpanna, ca 30 cm lång, med olja. Ta upp degen och knåda den smidig och blank på ett mjölat bakbord. Tryck ut den i långpannan till en jämntjock platta. Skåra degen i 16 bitar.
  4. Låt degen jäsa ytterligare ca 20 minuter under bakduk i rumstemperatur.
  5. Värm ugnen till 225 grader. Pudra lite mjöl över bullarna. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg, ca 15 minuter. De ska låta lite ihåliga när man knackar på dem. Lägg över bullarna på ett galler och låt dem svalna lite. Servera dem ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.