Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Böcklingsallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En enkel och god rätt, som man kan äta av även nästa dag. Den här har jag i minnet sedan jag gjorde den i 18-års åldern och jobbade i familj ett tag, De gillade den.

Ingredienser

Instruktioner

Koka spaghettin al dente ( med ett visst tuggmotstånd, ej alldeles sladdrig) och spola av den i kallt vatten och klipp den i mindre bitar. Koka äggen i 8-10 min och skär dem på längden och på tvären med en äggskärare ned i den kokta spaghettin. Koka ärterna i 5-6 minuter och tillsätt dem. Rensa böcklingarna och plocka bort allt utom köttet, och finfördela dem över resten. Blanda ihop 2 msk majonnäs och 4 msk gräddfil och salta och peppra blandningen, tillsätt den och rör om allt snabbt. Täck över med en plastpåse. Ställ kallt 1 timme. Klipp över dill eller gräslök före serveringen Eller varför inte persilja?. Gott med en grov knäckemacka med ost och ett glas öl till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kerstinlisbeth 7 februari 2009

    Till Böcklingsalladen kan man ställa fram mera gräddfil vid serveringen , för den blir litet torr när den står och smakar till sig en timme. Minns att det var en msk stark senap i majonnäs-gräddfilsblandningen i originalreceptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.