Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Elsas pepparkakor

 
Skriv ut

Receptet kommer från boken vardags- heldags- kalakmat från 1940. Dessa pepparkakor äro mycket möra och milda i smaken samt ha dessutom den fördelen, att de kunna bakas ut samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 - 225 grader.
  2. Smöret smältes och hälles över sockret och kryddorna. Ägg och vatten vispas upp och tillsättes samtidigt med sirapen. Mjöl och bikarbonat blandas och arbetas in i degen, som får stå minst 1 tim. innan den bakas ut.
  3. Bakas ca 3-5 minuter beroende på ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.