Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

20-minuterstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

När det kommer oväntade gäster t ex

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa 2 formar med löstagbar botten Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner försiktigt och tillsätt vattnet.
  3. Fördela i formarna och grädda bottnarna i 250 grader. Tid ca 5 minuter.
  4. Vispa under tiden äggvitorna till mycket fast skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa ett par minuter. Tag ut bottnarna och sänk ugnsvärmen till 150 grader. Lossa bottnarna genast.
  5. Lägg bären på den ena bottnen Ev om bären är osockrade, blanda litet socker och potatismjöl och strö över dem. Lägg den andra bottnen över.Lägg bär över denna också. Sen den vispade marängen.
  6. Grädda i 150 g värme i ca 5 minuter. Lägg över marängmassan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.