Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Vispa ihop crème fraiche, vispgrädde, sambal oelek, soja samt vitlök. Låt detta koka upp.
När såsen kokat upp häll den över kycklingfiléerna och ställ in ugnsformen i 225 grader varm ugn ca 25-30 min.
Tack för ett bra recept. Låttlagat och jättegott. Serverades hos oss med klyftpotatis. Riktigt lyckat.
jimboz13 juni 2010
Glömde lägga en kommentar på denna super enkla maträtt...Jag har nog en annorlunda tesked än dom flesta men 1-2 matskedar Sambal är helt okey tycker jag..
Nallepuh1313 juni 2010
Hej jimboz.! Har lagat den här rätten många gånger. Det ska vara max ½ tsk sambal oelek för att de rätta smakerna ska komma fram. Sambal oelek är en väldigt stark krydda och den ska verkligen inte ta över alla smaker vilket jag är säker på att den gör om man tar så mycket sambal oelek som du rekommenderar.
Kul ändå att du ville prova mitt recept.
Be-Ge8 oktober 2010
Ett tips är att inte bryna kycklingfiléerna utan lägga dom direkt i en form och man behöver inte heller koka såsen utan bara röra ihop den och hälla på såsen i formen. Det tar visserligen lite längre tid och måste ju planeras i förväg för kycklingfiléerna behöver inte tinas före. Låt sedan allt vara i ugnen 1-1½ tim sen färdigt att äta.
fialotta888 oktober 2010
Det här receptet har visst florerat över hela landet i olika varianter och det kanske är svårt att veta "vems" recept det var från början. På mitt jobb har det kallas "Guns panna" och hade från början fläskkarré/el kotletter som bas. Vi började med det för cirka fem år sedan om jag inte minns fel. I det receptet doserat sambalen i teskedar och det blir godast om den hettan inte tar över i just det här receptet. Såsen blandas, hälls över kalla ostekta kotletter och in i ugnen 175 grader drygt 1 timme. Mört och saftigt och bara sååååååååå gott och enkelt! Pressad potatis och sallad till och man är hemma!
anki195413 oktober 2010
Detta recept är supergott och mycket enkelt. När jag använder kycklingfiléer brukar jag variera såsen genom att använda fransk senap istället för sambal olek. Ca 2 tsk med Slotts Franska senap brukar bli lagom, i övrigt som ovan.
Hannalundberg17 januari 2011
Så himla gott!
Iljin17 mars 2011
Lite kul! Jag och en barndomspolare tillagade för många många år sedan något liknande detta utan recept. Skillnaden var då att vi använde oss utav Stinas Kyckling och använde skyn efter att vi ugnsgrillat kycklingen och blandade en sås tillsammans med creme fraiche, grädde, soja, sambal oelek och vitlök. Minns att det blev en riktig höjdare och föräldrar och bekanta tappade hakorna när vi bjöd på detta med vår ringa ålder!
kekke4629 januari 2012
Hej! Idag har jag gjot ditt recept, smakade underbart.Enkelt
och lättsamt. Kommer att göra det igen. En femma från oss här
Camipego6 april 2012
Kanongott.
Vi har gjort detta på kotletter hemma också.
Man behöver inte koka såsen innan utan bara vispa ihop den i en bunke, och sen slå över den o skjuts in i ugnen.
kayra27 april 2012
m.mm det här är gott.detta recept har jag gjort flera gånger så detta recept sparar jag.
Tack för ett bra recept. Låttlagat och jättegott. Serverades hos oss med klyftpotatis. Riktigt lyckat.
Glömde lägga en kommentar på denna super enkla maträtt...Jag har nog en annorlunda tesked än dom flesta men 1-2 matskedar Sambal är helt okey tycker jag..
Hej jimboz.! Har lagat den här rätten många gånger. Det ska vara max ½ tsk sambal oelek för att de rätta smakerna ska komma fram. Sambal oelek är en väldigt stark krydda och den ska verkligen inte ta över alla smaker vilket jag är säker på att den gör om man tar så mycket sambal oelek som du rekommenderar. Kul ändå att du ville prova mitt recept.
Ett tips är att inte bryna kycklingfiléerna utan lägga dom direkt i en form och man behöver inte heller koka såsen utan bara röra ihop den och hälla på såsen i formen. Det tar visserligen lite längre tid och måste ju planeras i förväg för kycklingfiléerna behöver inte tinas före. Låt sedan allt vara i ugnen 1-1½ tim sen färdigt att äta.
Det här receptet har visst florerat över hela landet i olika varianter och det kanske är svårt att veta "vems" recept det var från början. På mitt jobb har det kallas "Guns panna" och hade från början fläskkarré/el kotletter som bas. Vi började med det för cirka fem år sedan om jag inte minns fel. I det receptet doserat sambalen i teskedar och det blir godast om den hettan inte tar över i just det här receptet. Såsen blandas, hälls över kalla ostekta kotletter och in i ugnen 175 grader drygt 1 timme. Mört och saftigt och bara sååååååååå gott och enkelt! Pressad potatis och sallad till och man är hemma!
Detta recept är supergott och mycket enkelt. När jag använder kycklingfiléer brukar jag variera såsen genom att använda fransk senap istället för sambal olek. Ca 2 tsk med Slotts Franska senap brukar bli lagom, i övrigt som ovan.
Så himla gott!
Lite kul! Jag och en barndomspolare tillagade för många många år sedan något liknande detta utan recept. Skillnaden var då att vi använde oss utav Stinas Kyckling och använde skyn efter att vi ugnsgrillat kycklingen och blandade en sås tillsammans med creme fraiche, grädde, soja, sambal oelek och vitlök. Minns att det blev en riktig höjdare och föräldrar och bekanta tappade hakorna när vi bjöd på detta med vår ringa ålder!
Hej! Idag har jag gjot ditt recept, smakade underbart.Enkelt och lättsamt. Kommer att göra det igen. En femma från oss här
Kanongott. Vi har gjort detta på kotletter hemma också. Man behöver inte koka såsen innan utan bara vispa ihop den i en bunke, och sen slå över den o skjuts in i ugnen.
m.mm det här är gott.detta recept har jag gjort flera gånger så detta recept sparar jag.