5 2 metoden recept

Laddar...
Din sökning gav 19 träffar
Grovt surdegsbröd

Ett riktigt grovt surdegsbröd med långsamma kolhydrater. Recept på min surdeg hittar du på http://www.matklubben.se/recept/surdeg_paa_raag_till_maanga_bak_99659.html


Blåbärs baugette

Kommer från boken Citrusköket. Där rekommenderar dom att äta det tillsammans med exempelvis brie, getost eller någon annan god och smakrik ost.


GI-metodens goda pannacotta
GI-metodens goda pannacotta

Mycket god och ändå tillåten att äta enligt GI-metoden, men måttligt förstås. Det är lätt att frossa i den här rätten, den är ju så god.Baguette med rustik karaktär
Baguette med rustik karaktär

Baguetten är något vi verkligen förknippar med Frankrike, men den började faktiskt inte bakas förrän på 1920-talet. Då tog Österrikiska gesäller med sig metoden med poolish (surdeg) från Polen till Fr..

Torkat älgkött
Torkat älgkött

Lägg köttet i saltlag två dygn. Ta upp köttet, torka av det och gnid in det med krossad rosépeppar. Stick in en köttermometer i steken, ställ in den i 100? ugn och beräkna 6-8 timmar, alltefter st..


Choklad Baguette
Choklad Baguette

Baguetten är ett bröd vi verkligen förknippar med Frankrike, men där började det faktiskt inte bakas förrän på 1920-talet. Då tog Österrikiska gesäller med sig metoden med poolish (baguettens surdeg) ..Frasig klippfisk med bacon och rotfruktspuré
Frasig klippfisk med bacon och ro..

Ni som har smakat klippfisk vet nog ganska exakt vad jag pratar om när jag säger att det är bland det godaste man kan få tag på, vad gäller fisk. Ni som aldrig har smakat klippfisk eller kanske inte ..Svamp och skinkfylld färslimpa i trevligt sällskap.
Svamp och skinkfylld färslimpa i ..

Att laga till en färslimpa enligt GI-metoden har sina sidor, normalt är det ju ströbröd i färsen och det måste uteslutas. Jag ersätter det med ett par matskedar majsenamjöl och ett extra ägg samt lite..

Skrivet av jan-gunnar-j
för över 2 månader sedan
Läs recept