Såsen är underbar till köttet.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i strimlor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö på salt och peppar. Stek dem i mitten av ugnen ca 25 min.
- 2. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Smält socker i en kastrull tillsammans med lök och vitlök.
Rör om och tillsätt sedan balsamvinäger,
kalvfond, rött vin och vatten. Låt allt koka ihop
till ca 1 dl återstår. Sila av löken. Smaka av med salt
- 3. Torka av köttet. Pensla med olivolja och rulla biffen i peppar. Strö på salt. Hetta upp en
grillpanna och grilla biffen ca 3 min på varje sida.
- 4. Servera med ugnsstekta rotfrukter, potatis och sås.
- Med rödvinsås ca 430 kcal, varav 10 g fett
Med smal bearnaise 400 kcal, varav 13 g fett.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken sås, helt underbar! Vi hade den på nyår till grillad oxfile ! Kändes som lyxig restaurangsås. Ny favorit! Tack!