Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kycklingsallad till fest

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna sallad brukar jag servera på mina födelsedagsfester och andra tillstälningar då det är mycket folk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Ta kycklingen och blanda med CajP, timjan, curry, citronpeppar. Pressa ner de 2 vitlökklyftorna. Blanda så att alla ytor på kycklingen är täckta. Låt kycklingen ligga och ta till sig smakerna i ca 20 min. Lägg kycklingen på en plåt med lite olja. Sätt in kycklingen i ungen i ca 50 min. (Detta kan ta lite olika lång tid beroende på hur tjocka skivorna är och hur bra ugn man har). När kycklingen är klar tar ni ut den och låter den svalna
  3. Om ni vill ha pasta i er rätt så är det bara att koka pastan enligt anvisning på förpackningen och när den är klar så skölj den med kallt vatten.
  4. Skölj och skär alla ingredienser i önskad storlek. Ett tips är att ha en så stor skål som möjligt då det blir mycket mat och man skall kunna röra om.
  5. Om pastan är kall och kycklingen ljummen så är det bara att blanda ihop allt. Smaka av och om det behövs mer kryddor och smaksätt så det smakar bra.
  6. Jag brukar servera med vitlökssås och Italiensk dressing. Både öl och vin passar till detta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.