Bottnen tar lite tid, men är värd varenda minut, den blir lite halvseg..
Instruktioner
- 1. Värm vattnet fingervarmt, blanda ner jästen.
- 2. Häll vattnet över mjölet, lite i taget.
- 3. Tillsätt salt och blanda runt i 10 min i blandaren.
- 4. Jäs under duk till dubbla storleken, ca. 1 1/2 timme.
- 5. Häll i 2 msk olivolja längst med plåten.
- 6. Tryck ut degen direkt på plåten.
- 7. Låt jäsa 5-6 minuter.
- 8. Mixa tomaterna och blanda i oregano, olivolja, salt och peppar.
- 9. Lägg på tomatsåsen på pizzadegen.
- 10. Grädda i högsta värme längst ner i ugnen i ca 5-7 minuter.
- 11. Lägg på fyllningen.
- 12. Grädda högst upp ytterligare 5-7 min på högsta värme.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar