Flera av såserna passar även mycket bra till kassler.
Instruktioner
- Tomatgräddsås:
Häll grädden direkt i stekpannan, efter att man stekt t.ex. fläskkotletten, och smaksätt med chilisås, soja och svartpeppar. Låt såsen koka upp och servera den varm.
- Senapsgräddfil med bostongurka:
Blanda gräddfilen, senapen och bostongurkan.
- Apelsinsås:
Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp. Tillsätt sedan apelsinjuicen och låt såsen koka 2-3 minuter under omrörning.
- Champinjonkräm med örtsmak:
Rör ut champinjoncreme och mjölk i en kastrull. Låt det koka upp och tillsätt sedan örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar.
- Svart vinbärssås:
Vispa ihop grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt saften och buljongtärningen. Låt såsen koka upp och se till att buljongtärningen löser sig. Låt såsen därefter koka i ca 3 minuter.
Publicerat den
22 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar