Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

5 såser till fläskkotlett och fläskkarré

 
Skriv ut

Flera av såserna passar även mycket bra till kassler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatgräddsås: Häll grädden direkt i stekpannan, efter att man stekt t.ex. fläskkotletten, och smaksätt med chilisås, soja och svartpeppar. Låt såsen koka upp och servera den varm.
  2. Senapsgräddfil med bostongurka: Blanda gräddfilen, senapen och bostongurkan.
  3. Apelsinsås: Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp. Tillsätt sedan apelsinjuicen och låt såsen koka 2-3 minuter under omrörning.
  4. Champinjonkräm med örtsmak: Rör ut champinjoncreme och mjölk i en kastrull. Låt det koka upp och tillsätt sedan örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Svart vinbärssås: Vispa ihop grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt saften och buljongtärningen. Låt såsen koka upp och se till att buljongtärningen löser sig. Låt såsen därefter koka i ca 3 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.