Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

6-timmars karré i ugn

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

En metod som ger ett väldigt mört och saftigt kött. Här kan man ta sina favorit kryddor för det är tillagnings sättet som är hela poängen. Jag skriver in min kryddblandning. O.B.S skär inte bort fettet det tränger ner och ger fin smak, gör det hellre på tallriken sedan.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att blanda ihop alla kryddorna och låt karrén marineras med dessa i en tät plastpåse över natten. Sätt ugnen på 100 grader och lägg i karrén med lite blandad kalvfond/vatten i botten och låt stå i ca 6 timmar (så att den får en innertemp. på ca 77 - 80 grader) och vänd och ös 1 gång i timmen ungefär. Man kan lägga över lite folie sista timmarna så det inte blir bränt. Låt den vila i folie en liten stund innan du skär upp. Gott att servera med en rödvinssås och hasselbackspotatis till.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • maggan-38 5 december 2011

    Toppengod och smakrik karré. Rekommenderas verkligen. Fungerar även att laga den direkt utan att låta den marinera.

  • The_mama97mia 2 februari 2012

    Jösses så gott... nu hade jag inte gett mig tid att marinera ett dygn innan, körde bara med kryddor å sen in i ugnen, öste ggr flera. Fick gå till innertemp 80 grader. Så mört, så gott och vilken sky! Förresten ja just det, jag hade en skvätt öl som jag hade i pannan efter ngn timme i ugnen, som köttet liksom fick bräsera i resten av tiden. Uppskattar att det stod 5 h. Jag lade till lite i kryddväg - svartpeppar och lite fyra kryddor, lite örtkryddor. Oerhört gott och detta gör jag gärna igen!

  • larjoa 28 februari 2012

    Provade ditt recept,mycket gott,saftigt och smakrikt.Bjöd en vän och det blev mycket upp- skattat.Kommer att laga detta igen. Lars

  • monicadanell 27 maj 2012

    Har nu ätit 6 timmars karré supergott köttet blev saftigt och mört efter som jag inte tycker om rödvinssås tog jag grönpepparsås blev gott och hasselbackspotatis kommer helt klart att göra den igen tack för receptet 5 poäng monica

  • Glitterfia 5 februari 2013

    Nämen vart tog min kommentar vägen...?? Detta var jättegott! Köttet blev saftigt, skyn underbart god och doften som spred sig i köket under hela dagen :) Öste köttet ofta, ofta. Jag gjorde om lite i kryddningen men utgick från ditt recept tog dock färsk ingefära, lite mindre cayenne, höftade med soja, olja och fond och vatten osv men det kvittar nog om man lägger till eller drar ifrån. Det blir nog fantastiskt gott oavsett :) (Lägger in en bild då jag serverade med samma tillbehör som dig, hoppas det är ok)

  • SEAbjrpn 16 juni 2013

    Tusen tack för detta recept. Kommer att göra det så fort som möjligt. Kram /SEA

  • maggan123 6 mars 2016

    Så underbart gott, jag gjorde sås på skyn, tillsatte grädde och maizena.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.