Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

6 sorters småkakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Alla älskar väl småkakor, här finns 6 godingar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och socker i en skål eller i en hög på bakbordet. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tillsätt ev. smaktillsättning.
  2. Låt degen vila svalt ca 1 timme. Baka ut enligt nedanstående förslag. Grädda mitt i ugnen i 200 °C , 8-10 min.
  3. Citronkakor: Blanda det finrivna skalet av en väl tvättad citron i degen och rulla till valnötsstora bollar. Gör en grop i mitten på varje boll och lägg i en liten klick lemon curd eller citronmarmelad.
  4. Chokladpinnar: Blanda i 3 msk kakao i degen och rulla till fingertjocka längder. Skär i bitar och pensla med uppvispat ägg och strö över hackad pistagemandel och pärlsocker.
  5. Kardemummakakor: Blanda i 1 tsk malen kanel och 1 tsk malen kardemumma i degen. Rulla till bollar, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker.
  6. Kaffekakor: Blanda 2 tsk snabbkaffepulver i degen. Rulla till fyra längder och skär i tunna skivor, ca. 12 av varje längd.
  7. Chokladsnurror: Dela degen i två delar. Smaksätt den ena med 2 msk kakao och den andra degen med 1 tsk finrivet skal av 1 väl tvättad apelsin. Kavla ut degarna var för sig mellan plastfolie och lägg dem i kylen i 30 minuter. Tag bort plasten och lägg degarna på varandra. Rulla till en rulle och skär skivor.
  8. Korintkakor: Blanda 1 dl korinter i degen. Tryck till bollarna med en mjölad gaffel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aupendi 11 juli 2012

    Hur, och hur länge kan man förvara dessa kakor?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.