Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

7-timmars lammstek på ben

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jag älskar lamm....du som inte älskar lamm...prova det här...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar. Skär genom leden så får du en mindre och en större stekbit.
  3. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn köttet i smör i grytan.
  4. Skala morötter lök och vitlök. Skär den gula löken i stora klyftor. Häll vin och buljong i grytan. Lägg i grönsaker, oliver och timjankvistar. Sätt lock på grytan, ställ in i nedre delen av ugnen och låt stå i 7 timmar.
  5. Ta ut grytan ur ugnen. Lyft upp lammsteken och lägg den på ett serveringsfat med smörpapper över.
  6. Lyft upp och skär morötterna i mindre bitar. Lägg över på serveringsfatet.
  7. Koka ihop buljongen utan lock tills ca 8 dl återstår.
  8. Ta upp och släng timjanstjälkarna.
  9. Red av såsen med Maizena utrört i lite vatten. Häll såsen över köttet och grönsakerna. Strö hackad persilja och flingsalt över steken.
  10. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.