Jag älskar lamm....du som inte älskar lamm...prova det här...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 120°C.
- Om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar. Skär genom leden så får du en mindre och en större stekbit.
- Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn köttet i smör i grytan.
- Skala morötter lök och vitlök. Skär den gula löken i stora klyftor. Häll vin och buljong i grytan. Lägg i grönsaker, oliver och timjankvistar. Sätt lock på grytan, ställ in i nedre delen av ugnen och låt stå i 7 timmar.
- Ta ut grytan ur ugnen. Lyft upp lammsteken och lägg den på ett serveringsfat med smörpapper över.
- Lyft upp och skär morötterna i mindre bitar. Lägg över på serveringsfatet.
- Koka ihop buljongen utan lock tills ca 8 dl återstår.
- Ta upp och släng timjanstjälkarna.
- Red av såsen med Maizena utrört i lite vatten.
Häll såsen över köttet och grönsakerna.
Strö hackad persilja och flingsalt över steken.
- Servera med kokt potatis.
Publicerat den
24 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar